Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk hem online. |
|||
VVM nieuwsbrief Juli 2018 |
|||
De VVM is het kennis- en relatieplatform van milieuprofessionals. Met bijeenkomsten, congressen, cursussen en het tijdschrift Milieu werkt de VVM aan het verder professionaliseren van haar 1500 leden. Voor € 125,- per jaar bent u al lid van de VVM.
VVM op Twitter, LinkedIn & Facebook twitter.com/VVMBureau
|
VVM bureau minder bereikbaar in de zomer Van half juli tot en met eind augustus is het VVM bureau minder bereikbaar vanwege de vakanties van medewerkers. Wilt u contact met ons, kunt u het beste een e-mail sturen naar bureau@vvm.info. Het kan zijn dat u iets langer dan gebruikelijk moet wachten op reactie. We wensen iedereen een prettige vakantie toe!
Ding mee naar de Rachel Carson Afstudeerprijs! Deadline 22 juli Heb jij een scriptie geschreven of eindwerkstuk gemaakt tussen 1 januari 2017 en 15 juli 2018 in relatie tot milieu of duurzaamheid? Ding dan mee naar de Rachel Carson Afstudeerprijs! Met de prijs willen wij grotere bekendheid geven aan het milieu- en duurzaamheidonderzoek dat studenten hebben uitgevoerd. Je hebt nog 3 weken voor het insturen van je afstudeerwerk! Meer info>>
Call for papers: Non CO2 Greenhouse Gases The 8th International Symposium on Non-CO2 Greenhouse Gases (NCGG8) will be held June 12-14, 2019 in Amsterdam, The Netherlands. You can find information on this symposium via www.ncgg.info. We are inviting you to send proposals for paper presentations, workshops/interactive sessions or posters/exhibits. Please send your abstract of 200-250 words in English to office@ncgg.info. The abstract deadline is September 1st, 2018, early submission of abstracts is encouraged. More information>>
Programma Dag van de Omgevingswet deze week online! Op donderdag 4 oktober vindt de zevende editie van de Dag van de Omgevingswet plaats. Het congres wordt geopend door gedeputeerde Maasdam van de Provincie Utrecht. Dankzij een veelheid aan verschillende sessies komen op één dag vrijwel alle aspecten van de Omgevingswet aan de orde. Ook dit jaar kunt u voorafgaand aan het programma in de ochtend deelnemen aan de sessie Omgevingswet voor dummies. In deze sessie neemt u in vogelvlucht mee in het hoe, wat en waarom van de Omgevingswet. Het programma van de Dag van de Omgevingswet 2018 komt deze week online. Check www.dagvandeomgevingswet.nl voor het programma. Alvast een inkijkje? Lees het persbericht hier>>
Afscheid Jeroen Aarts Met ingang van 1 juli werkt Jeroen Aarts niet meer bij de VVM, hij heeft een baan gevonden bij MVO Nederland. We hebben met veel plezier samengewerkt met Jeroen. Met veel humor, enthousiasme en energie deed hij zijn werk en vele taken daar naast. Speciaal voor onze taalvirtuoos een afscheidsHaiku:
VVM-leden: Vind een mentor! Ben je nieuw in een bepaald milieuwerkveld of nieuw op de arbeidsmarkt en wil je gebruik maken van de ervaring en kennis van een ander VVM-lid, kijk dan snel in de VVM-ledengids en leg contact met een van de mentoren. Mocht je zelf als mentor beschikbaar willen zijn, meld dit dan ons!
Succesvolle Nationale Milieudag Op 29 juni vond de Nationale milieudag plaats. Het was weer een succesvolle dag met veel interessante sprekers. Er is volop gesproken over hoe mensen zich laten leiden door emoties en hoe hierdoor de rol en geloofwaardigheid van wetenschap is veranderd. Enkele citaten uit de deelnemersenquête:
Rectificatie tijdschrift Milieu Op pagina 31 van de uitgave van Milieu nr. 2-2018 staat: "Dan zijn er ook nog de kleinere vliegvelden, zoals Teuge en Hilversum, waar voornamelijk sportvliegtuigjes opstijgen en landen. Deze vliegvelden zorgen eveneens voor de nodige geluidshinder. Die is dan echter wel beperkter in omvang dan die van de grotere vliegvelden. Maar de mensen die er wonen hebben wel degelijk hinder en het gaat ook al gauw over enkele tienduizenden vliegbewegingen per jaar. Dat levert rondom zowel het vliegveld Teuge als Hilversum enkele honderden klachten per jaar op."
VVM(-leden) in het nieuws Regelmatig is VVM of zijn VVM-leden in het nieuws, bekijk hier het overzicht. Bent u in het nieuws geweest, geef dit dan aan ons door via bureau@vvm.info, met een link naar het artikel of naar het programma.
Laatste nieuwe berichten:
VVM Café: Onderwatergeluid de maat genomen VVM Café | 19 september | Het leven in zee kan ernstig verstoord raken door menselijke geluiden. Wat is hiervan de impact op zeedieren en zijn er oplossingen voorhanden? Nieuwsgierig? Kom dan naar het VVM Café 'Onderwatergeluid de maat genomen' op 19 september.
Dag van de Omgevingswet Congres | 4 oktober Op donderdag 4 oktober 2018 zal de zevende Dag van de Omgevingswet plaatsvinden. De voorbereidingen zijn gestart, het programma volgt deze week. En inschrijven kan al! Je kunt ons ook op Twitter volgen: @VVMOmgevingswet. Bekijk ook de filmpjes van de vorige editie!
Jaarcongres Relevant 2018 Congres Externe Veiligheid | 20 november Jaarcongres Relevant 2018, hét congres voor iedereen die te maken heeft met Externe Veiligheid, vindt plaats op dinsdag 20 november in Hotel Casa te Amsterdam. Dit jaar staat het jaarlijkse congres in het teken van de energietransitie. Ook zal er aandacht zijn voor de Roadmap Duurzame Veiligheid. Op het congres wisselen plenaire programma’s en interactieve deelsessies elkaar af.
NCGG8: International Symposium on Non-CO2 Greenhouse Gases Symposium | 12-14 juni 2019 Non-CO2 greenhouse gases include many substances which contribute significantly to climate forcing. Reducing non-CO2 greenhouse gas emissions is often more cost-effective than reducing CO2 emissions. The scope of NCGG8 will be global challenges, and local solutions.
Klik hier voor een overzicht van alle cursussen die VVM biedt.
Luchtverontreiniging, luchtkwaliteit en depositie Opleiding | PAO, PKL en VVM De Post-HBO opleiding geeft u een stevige basis voor uw werkzaamheden op het gebied van luchtverontreiniging, luchtkwaliteit en depositie. De opleiding wordt georganiseerd door VVM en PAO Techniek en Management. U kunt de losse blokken volgen. Vanaf 20 september - blok 4: Luchtkwaliteit: Meten en modelleren Vanaf 8 november - blok 5: Depositie: Wet- en regelgeving, besluitvorming, meten en rekenen
Cursus: QRA-berekenen? Doe het goed! 2-daagse cursus | 14 en 21 september | 09:00 - 17:00 | Utrecht Het maken van een kwantitatieve risicoanalyse (QRA) vormt de basis van het externe veiligheidsbeleid. Gezien de vele ontwikkelingen op dit vlak, is permanente educatie één van de pijlers van de professional. Doe je dit niet, dan dreigt in de waan van alledag de kwaliteit achteruit te gaan. Zo heeft een goede QRA een vaste uitkomst, maar worden rekenfouten in berekeningen niet altijd opgemerkt.
Verdiepingsdag: QRA-berekenen? Doe het goed! Verdiepingsdag | 28 september | 09:00 - 17:00 | Utrecht Kennis moet je onderhouden, permanente educatie is belangrijk. Voor de berekening van de EV-risico's voor een bedrijf of buisleiding met chemicaliën maken we gebruik van het rekenmodel Safeti-NL, versie 6.54. De basiskennis beheers je, maar ken je ook de nieuwste ontwikkelingen? Heb je hiermee al ervaring opgedaan voordat je in een procedure advies moet geven? Samen met andere professionals aan de slag en onder begeleiding van een ervaren QRA-specialist je kennis verdiepen.
Congres Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit Congres | 6-7 november | Hoevelaken | i.s.m. VVM sectie Geluid & Trillingen en VVM sectie Lucht Dit congres, in 2018 alweer de 22e editie, is het grootste evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in de Benelux. Het congres bestaat uit twee dagen met tientallen lezingen en enkele discussiefora. Tussendoor krijgt u ruimschoots de gelegenheid om met uw vakgenoten ideeën uit te wisselen en de informatiemarkt te bezoeken. Op deze informatiemarkt vindt u circa 25 stands, waar de nieuwste producten en diensten worden gepresenteerd. Hier kunt u bij organisaties informatie inwinnen over lopende projecten.
Masterclass Duurzaam Onderwijs 2018/2019 Masterclass | 14 november 2018, 12 december 2018, 23 januari 2019, 20 maart 2019, 17 april 2019 | Centraal in het land Samen met basisscholen en pabo's willen we werken aan duurzaam onderwijs voor de toekomst. Outdoor education speelt hierbij een belangrijke rol. Duurzame PABO heeft met natuurorganisaties, pabo's, basisscholen en andere partners veel ervaring opgedaan hiermee. Als didactiek wordt onderzoekend en ontwerpend leren gehanteerd. Het doel is om de deelnemers te voorzien van een theoretisch kader én praktische tools met betrekking tot de sustainable development goals, duurzaam onderwijs en outdoor education.
Amsterdamse startup versnelt spelenderwijs duurzame transitie One Future Play introduceert de eerste duurzaamheidsspelen ter wereld: spelen voor een duurzame toekomst. Door hun online apps gaan overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen en burgers aan de slag met duurzame ontwikkeling. op 13 juni lanceerde de Amsterdamse startup haar website, waar iedereen de kans krijgt om zelf te spelen en zijn of haar duurzame competenties in kaart te brengen. De website en demo zijn online te vinden op: www.onefutureplay.nl.
|