De provincies ontwikkelen momenteel beleid rond invasieve exoten. Wat kunnen we leren van de eerste gepubliceerde plannen? Die vraag vormt de rode draad van de VVM online sessie invasieve exoten op 19 juni, tijdens de week van de invasieve exoten.
vrijdag 19 juni 2020
14:00 digitale inloop
start 14:30 - 16:00
via Zoom
Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>
Foto: Nature-Pix, Pixabay |
De provincies ontwikkelen hun beleid om uitvoering te geven aan de Europese verordening invasieve uitheemse soorten. Het gaat in ieder geval om de soorten van de zogeheten Unielijst, zoals muntjak, wasbeer, Siberische grondeekhoorn, nijlgans, rosse stekelstaart, heilige ibis, roodwangschildpad, Aziatische hoornaar, reuzenberenklauw, reuzenbalsemien, cabomba, grote waternavel, (kleine) waterteunisbloem, moeraslantaarn en parelvederkruid. Sommige provincies kiezen ervoor op ook soorten aan te pakken die niet op de Unielijst staan, zoals de Japanse duizendknoop.Gelderland en Utrecht hebben al een plan van aanpak gepubliceerd, andere provincies zijn er nog mee bezig. Wat zijn de ervaringen bij de uitvoering van de reeds gepubliceerde plannen? En welke vraagstukken en uitdagingen doen zich voor bij het ontwikkelen van een plan van aanpak?
Benieuwd? Schrijf je in!
14:00 Inloggen
14:30 Welkom en introductie door sectie Biodiversiteit
14:35 Inleiding door Janneke van der Loop (PhD student Radboud Universiteit Nijmegen en project manager Stichting Bargerveen)
14:50 Vragen
15:00 Korte introductie van specifiek vraagstuk door Annemarie Garssen (ecoloog provincie Overijssel)
15:10 Vragen
15:20 Korte introductie van specifiek vraagstuk door Patrícia da Fonseca Nunes da Silva (beleidsmedewerker provincie Flevoland)
15:30 Vragen
15:40 Discussie met deelnemers en sprekers
16:00 Einde online sessie
Twitter mee via #wvdie @VVMbureau
Deel het Facebookevent
Deel de LinkedIn Post
De organisatie van deze online sessie is in handen van Wilfred Reinhold van de VVM sectie Biodiversiteit